Google Analytics training Basis

Tijdens de cursus gaan we jouw Google Analytics zodanig inrichten dat je hiermee jouw website kunt optimaliseren en je conversie kunt verbeteren. De inrichting van Google Analytics omvat een groot deel van deze trainingsdag; als je geen of onjuiste data bekijkt kun je niet goed analyses maken. Tevens moet je Google Analytics met doelen en trechters specifiek inrichten op jouw website / webshop. We gaan samen kijken hoe de structuur van een Google Analytics account is (Account – Property – Weergave). Tevens krijg je een uitleg van hoe er nu daadwerkelijk gemeten wordt. Nadat jouw Google Analytics geheel is ingericht (noot: of en hoeveel we ter plekke kunnen gaan inrichten is afhankelijk van hoe een website of webshop technisch is gebouwd! Tevens zijn er ook bepaalde metingen die sowieso niet ter plekke kunnen worden ingericht. Belangrijk: je weet in ieder geval wat en hoe dit ingericht moet gaan worden. Een specialist kan dit voor je inrichten vervolgens), gaan we kijken naar de meest handige en gebruikte basis rapporten en functionaliteiten in Google Analytics. En voor jouw Google Analytics account analyseren welke optimalisaties er voor jouw website /webshop mogelijk zijn.

Resultaat van de Cursus Google Analytics

Na afloop van de cursus is je Analytics account optimaal ingericht voor jouw organisatie en weet je deze optimaal te benutten. Je weet hoe je Analytics gebruikt om de prestaties van jouw website te meten en de conversie te optimaliseren.

Onderwerpen van de Google Analytics Basis training

 1. Introductie Web Analytics en Google Analytics
 2. Meetplan bepalen voor je website
 3. Google Analytics Accountstructuur
 4. Hoe wordt er gemeten?
 5. Google Analytics instellen in 13 stappen
 6. Toelichten en uitleggen overige Basisfunctionaliteiten en Rapporten

Tijden en dagen

De trainingsdagen duren van 10.00 -16.30 uur. Er zijn geen vaste dagen, want ook bij 1 deelnemer gaat een training door. We stemmen onderling een passende datum af.

Aantal deelnemers

Er is minimaal 1 deelnemer nodig, en dan gaat de training door. Dit is dan op jouw eigen locatie

Locatie

De trainingen vinden plaats op locatie van jouw eigen bedrijf. Ik kom dus naar jou/jullie toe. Indien je geen eigen locatie hebt, wordt gekeken naar een andere passende locatie, zoals een Seats2Meet locatie in Nederland, die altijd goed bereikbaar is.

Prijzen

Prijzen per persoon voor een trainingsdag zijn 630 euro. Dit is exclusief lunch. Dit is inclusief een handout die wordt gedeeld als naslag materiaal.

Welke Google Analytics trainingen heb ik sinds 2013 gegeven?

Ik heb via diverse trainingsbureaus sinds 2013 verschillende Google Analytics trainingen gegeven. Het overzicht van de Google Analytics trainingen:

Soort trainingen Gegeven
Google Analytics Basis (1 dag) 59
Google Analytics Gevorderd (1 dag) 28
Google Analytics Expert (1 dag) 9
Google Analytics Ninja (1 dag) 9
Google Analytics Op-Maat (1 dag) 4
Google Analytics Op-Maat (2 dagen) 2

Schrijf direct online in

Google Analytics Certificering

Waarom een SEO training volgen via Optimize Online?

 • Praktijkgerichte training

 • Je kiest je eigen trainingsdatum

 • Je volgt de training op hele korte termijn

 • We behandelen jouw eigen case

 • Meer dan 45 SEA trainingen gegeven sinds 2013

 • Op jouw eigen locatie

 • Door Google voor Google Ads gecertificeerd

“De trainer vond ik goed in zijn werk. Je merkt dat hij er veel van weet en ook passie heeft voor zijn werk en dat is fijn. Er was voldoende ruimte voor vragen tussendoor.” Cijfer: 9
Cheryl Dekker - Ipsis - Google Analytics Professional 1 dag
“Gerben komt heel professioneel en kundig over. Hij heeft ons goed begeleid en ik zou hem zeker aanbevelen. Hij heeft mij in ieder geval geïnspireerd!” Cijfer: 9
Marije Bregman - Ipsis - Google Analytics Professional 1 dag
“Hij heeft veel aan bod laten komen en hij speelde goed in op de behoefte van de groep. Ik heb zo geen verbeterpunten.”. Cijfer: 8
Yvonne Luken - Ipsis - Google Analytics Professional 1 dag
“Afgelopen oktober/november de professionele leergang Google Analytics gevolgd via How & Knower, waarbij Gerben mijn trainer was. Door middel van een duidelijke uitleg, interessante praktijkvoorbeelden en een relaxte manier van training geven, is de stof op een zeer goede manier tot je te nemen en toe te passen in de dagelijkse praktijk. Ik heb er veel aan gehad en hierdoor was ik optimaal voorbereid op het Google examen! Dank je wel Gerben!”
“Gerben is toegewijde trainer en weet de cursisten te enthousiasmeren over Google Analytics. Het was fijn om met Gerben samen te werken; hij is doelgericht, punctueel en professioneel.”

Schrijf direct online in

Google Analytics Certificering

Waarom een SEO training volgen via Optimize Online?

 • Praktijkgerichte training

 • Je kiest je eigen trainingsdatum

 • Je volgt de training op hele korte termijn

 • We behandelen jouw eigen case

 • Meer dan 45 SEA trainingen gegeven sinds 2013

 • Op jouw eigen locatie

 • Door Google voor Google Ads gecertificeerd

Scroll naar boven