Trainingen online marketing

Ik geef al sinds 2013 training op het gebied van online marketing. Ik geef trainingen via diverse trainingsbureaus, te weten:

 • Eduvision (sinds 2013)
 • Opatel (Trainspot) (sinds 2016)
 • Learnit (sinds 2019)
 • How&Knower (Overgenomen door Competence Factory in 2019) (sinds 2016)
 • Iprotrainingen (sinds 2020)

Ik geef ook trainingen via mijn eigen bedrijf Optimize Online. Aangezien ik dagelijks voor klanten werk, geef ik praktijk-gerichte trainingen. Vaak met mijn ervaringen uit de praktijk en cases uit de praktijk.

Google Trainingen

De laatste jaren geef ik alleen nog maar Google Trainingen (aangezien ik ook alleen nog maar Google opdrachten voor klanten doe), zoals bovenstaand genoemd. Welke Google trainingen heb ik de afgelopen jaren allemaal gegeven? Sinds 2013 heb ik de volgende trainingen gegeven:

Soort training Gegeven
Google Ads Basis (1 dag) 40
Google Ads Gevorderd (1 dag) 6
Google Ads Expert (1 dag) 1
Google Ads Ninja (1 dag) 1
Google Analytics Basis (1 dag) 59
Google Analytics Gevorderd (1 dag) 28
Google Analytics Expert (1 dag) 9
Google Analytics Ninja (1 dag) 9
Google Analytics Op-Maat (1 dag) 4
Google Analytics Op-Maat (2 dagen) 2
Google Digitale werkplaats 15
Google Module (SEO, SEA, Google Analytics) 4
Google Tag manager 2
SEO Basis (1 dag) 31
SEO Gevorderd (1 dag) 6
SEO Expert (1 dag) 1
SEO Ninja (1 dag) 1

Overige Online Marketing trainingen

Vroeger gaf ik ook nog wel trainingen op andere Online Marketing werkterreinen. een overzicht van de gegeven trainingen in de afgelopen jaren:

Soort training Gegeven
E-Commerce (1 dag) 2
E-Commerce (2 dagen) 3
E-Commerce (3 dagen) 1
E-Mail marketing (1 dag) 5
HBO Google En Social Media (2 dagen) 2
HBO Social media management (5 Dagen) 1
Internet Strategie (3 dagen) 2
Online Marketing (1 dag) 3
Social Media Basis (1 dag) 5
Social Media Gevorderd (1 dag) 3
Social Media Professional (3 dagen) 1
Social Media Strategie (1 dag) 1
Usability (1 dag) 2
Usability (2 dagen) 6
Webcare (1 dag) 2
Webcare (2 dagen) 1
Webwinkel beginnen 1

Onder andere de volgende klanten heb ik de afgelopen jaren trainingen gegeven:

Waarom een training volgen via Optimize Online?

 • Praktijkgerichte trainingen

 • Je kiest je eigen trainingsdatum

 • Je volgt een training op hele korte termijn

 • We behandelen jouw eigen case

 • Trainingen gegeven sinds 2010

 • Op jouw eigen locatie

Daag ons uit
Wil je meer verkopen online genereren? Daag ons uit en wij zorgen er voor!

Reviews van andere over mijn trainingen

“Gerben is een trainer die veel verstand van zaken heeft wat betreft online marketing. Bij maatwerktrainingen kan hij zich altijd goed inleven in de businesscase van de klant en bij hem is maatwerk dan ook altijd op de juiste leest gesneden! Daarnaast is het altijd fijn zaken doen met hem en is het in de omgang iemand die snel kan schakelen. Een echte aanrader om samenwerking mee aan te gaan!”
“Gerben heeft een geweldige stoomcursus Google Analytics gegeven: in 1 dag tijd heeft hij veel ins & outs verteld over de online scorecard, hoe de gegevens van Google Analytics te interpreteren en heeft hij een start gemaakt met het invullen van onze online strategy map. Wat mij het meest is bijgebleven? Gerben geeft gedegen les, is relaxed en geduldig. En hij heeft een goed gevoel voor humor. Heel prettig!”
“Hoe vergroot je de vindbaarheid van je website? Vragen over Google Analytics en het migreren van een website. Van tevoren kon ik daarnaast aangeven wat ik eventueel nog specifiek wilde weten. In een dag, was ik door Gerben helemaal bijgepraat over SEO en SEA. Ook alle online tips en apps zijn erg handig in mijn dagelijks werk. Bedankt! “
“De mogelijkheden van Google Analytics heb ik dankzij de heldere uitleg van Gerben ontdekt. Hij beheerst de stof en kan die kennis op een begrijpelijke manier overdragen. Knap.”
“In mijn rol als vestigingsmanager bij Hogeschool TIO Rotterdam heb ik met plezier samengewerkt met Gerben. Een online specialist die ongecompliceerd werkt met het resultaat voor ogen. Joy to work with!”
“Gerben is toegewijde trainer en weet de cursisten te enthousiasmeren over Google Analytics. Het was fijn om met Gerben samen te werken; hij is doelgericht, punctueel en professioneel.”
“Onlangs heb ik het genoegen gehad om de leergang zoekmachinemarketing te volgen bij Gerben. Door de uitgebreide kennis van Gerben op het gebied van SEO, SEA en Google Analytics heb ik een goede basis voor mijn toekomstige werkzaamheden. Hij heeft zijn kennis met mij gedeeld en mij ondersteund de kennis toe te passen op mijn eigen situatie. Gerben, nogmaals bedankt voor de leerzame cursus!”
“Genoten van de trainingen; informatief, instructief en actief. Was moeilijk om een vraag te verzinnen waarop Gerben geen antwoord had. Fijn hoe hij de verbinding legt met de praktijk.”
“Zeer interessante training SEO gevolgd bij Gerben. Hij was in staat om de complexe materie van zoekmachines op een heldere en gestructureerde manier uit te leggen. Ondanks mijn voorkennis van het onderwerp heb ik veel opgestoken op die dag!”
“Heerlijk, zo'n docent die weet waar die het over heeft. Een echte vakman die zich snel kan aanpassen en serieus ingaan op de vragen en cases van de klant. Heel veel geleerd. Daarom kan ik de SEO training door Gerben van harte aanbevelen! O ja, en dat hij een heel prettige persoon in omgang is, is natuurlijk mooi meegenomen.”
“Afgelopen oktober/november de professionele leergang Google Analytics gevolgd via How & Knower, waarbij Gerben mijn trainer was. Door middel van een duidelijke uitleg, interessante praktijkvoorbeelden en een relaxte manier van training geven, is de stof op een zeer goede manier tot je te nemen en toe te passen in de dagelijkse praktijk. Ik heb er veel aan gehad en hierdoor was ik optimaal voorbereid op het Google examen! Dank je wel Gerben!”
“Gerben heeft op maat een Google Tag Manager training gegeven bij ons op kantoor. Naast de boeiende theoretische onderbouwing helpt hij je echt op weg om GTM direct in de praktijk toe te passen. Zijn prettige manier van training geven en luisteren naar wat de klant echt wil is dan ook van harte aan te bevelen!”
Scroll naar boven